NP Nilsson är en regional bygghandelskedja i södra Sverige som har bedrivit handel med byggvaror sedan 1907. Företaget är idag en stor aktör inom bygghandelskedjan XL-BYGG.
XL-BYGG Sverige AB får nu nya majoritetsägare i ett norskt investeringsbolag och då väljer NP Nilsson att lämna kedjan för att satsa på det egna varumärket - NP Nilsson. Man kommer samtidigt att bli delägare och teckna avtal med den medlemsägda bygghandelskedjan Woody Bygghandel.

"Vi har haft nästan 30 härliga år tillsammans med kollegor och vänner inom XL-BYGG. Vi är tacksamma för alla erfarenheter som bidragit till vår utveckling och lämnar kedjan i vänskaplig ton. Vi önskar kedjan all lycka framöver" kommenterar företagets VD Fredrik Bergh. 

NP Nilsson har ett inarbetat och starkt varumärke som nu kommer att uppdateras och lyftas fram för att stötta företagets tillväxtplaner. Det uppdaterade varumärket kommer presenteras inom kort.

Delägarskapet i Woody Bygghandel kommer att säkerställa attraktiva inköpspriser samt ge en bra plattform inom IT/Hållbarhet mm tillsammans med nya samarbetspartners inom kedjan. NP Nilsson kommer att gå in som delägare och ansluta sig till Woody Bygghandel den första oktober.

Woody Bygghandel har ett starkt koncept och butiker på över 100 platser i Sverige. Kedjans tydliga kundlöfte "Vi får bygget att snurra" passar NP Nilsson utmärkt.

"Woody Bygghandel är en delägarledd kedja som ägs fullt ut av oss lokala delägare. Många av delägarna är väldigt lika oss. Vi kommer fortsätta att ta lokala beslut som fyller våra kunders behov. Det är vår styrka och det kan vi göra inom Woody vilket är direkt avgörande för vår framgång"  säger företagets VD Fredrik Bergh.

Fredrik Bergh
VD NP Nilsson
0431-36 22 15

NP Nilsson lämnar XL-BYGG